Hoe schrijf ik gehele/gedeeltelijke volstorting in?

Hoe schrijf ik gehele/gedeeltelijke volstorting in?

 

Heeft u een Basic, Easy, Advanced of Pro abonnement, geef dan de mutatie(s) door aan Stock-Dock B.V. en upload de relevante documenten, zie FAQ: Hoe geef ik een mutatie in het register van aandeelhouders door?

 

Heeft u een Do-it-Yourself abonnement, ga dan als volgt te werk: log in op de site met uw inlognaam en wachtwoord. Klik vervolgens op de tab rechts bovenin het scherm (boven accounts): [Ga naar register van aandeelhouders]. Klik daarna op BV/NV-accounts (links bovenin) en selecteer het eerste icoontje (met de groene pijl naar rechts erop) van de BV/NV-account waarvoor u het gestorte bedrag wilt muteren. Klik op dat icoontje en het BV/NV beheerpaneel opent zich: klik op [Rechthebbenden beheren].

Klik op het eerste icoontje (met het poppetje met het gele potlood). Het blad van de Rechthebbendeopent zich. Klik op de tweede tab [Aandelen]. U kunt nu het gestorte kapitaal gaan beheren. Zie het tweede gedeelte van die pagina: Gestort kapitaal: Klik op het icoontje (met het gele potlood) dat staat voor het pakket aandelen waarvan u de storting wilt muteren. Vul het bedrag in dat per aandeel is gestort. Is er niets op de aandelen gestort, dan vult u 0 in. Geef op per welke datum de storting plaatsvond. Is er niets op de aandelen gestort, vul dan de datum van verkrijging van de aandelen in. Klik op [Opslaan in concept]. Klik vervolgens op [Sluiten].

Als een rechthebbende uit een pakket van 10 gewone aandelen genummerd 1 t/m 10 alleen de aandelen 1-5 volstort en de andere niet, kan het systeem dat niet verwerken. Het systeem laat nu alleen storting per pakket toe. Hoe wordt dit dan ingeschreven: Er wordt aangetekend dat de hele batch NIET is volgestort. Bij de vrije tekst “Bijzonderheden” wordt ingevuld dat de aandelen 1-5 wel zijn volgestort en de aandelen 6-10 niet zijn volgestort.