Hoe schrijf ik een terugbetaling van het oude kapitaal naar een Flex-BV in? Hoe schrijf ik het einde van het maatschappelijke kapitaal in?

Hoe schrijf ik een terugbetaling van het oude kapitaal naar een Flex-BV in? Hoe schrijf ik het einde van het maatschappelijke kapitaal in?

 

Het maatschappelijke kapitaal bedraagt EUR 90.000 verdeeld over 9.000 aandelen van EUR 10 elk en het geplaatste en gestorte kapitaal bedraagt EUR 18.000. Nu worden de statuten gewijzigd en wordt er zoveel terugbetaald dat een geplaatst en gestort kapitaal van EUR 0,01 resteert.

Hoe schrijf ik deze terugbetaling in?

Heeft u een Basic, Easy, Advanced of Pro abonnement, geef dan de mutatie(s) door aan Stock-Dock B.V. en upload de relevante documenten, zie FAQ: Hoe geef ik een mutatie in het register van aandeelhouders door?

 

Heeft u een Do-it-Yourself abonnement, ga dan als volgt te werk: log in op de site met uw inlognaam en wachtwoord en klik op de tab accounts (rechtsboven). Klik vervolgens op de tab rechts bovenin het scherm (boven accounts): [Ga naar register van aandeelhouders]. Klik daarna op BV/NV-accounts (links bovenin) en selecteer het eerste icoontje (met de groene pijl naar rechts erop) van de BV/NV-account waarvoor u de statutenwijziging wilt inschrijven. Klik op dat icoontje en het BV/NV beheerpaneel opent zich: klik op [Register van aandeelhouders beheren].

Klik vervolgens op het tabblad [Gegevens vennootschap]. Alvorens u kunt wijzigen, moet u de vraag: Statutaire wijziging aanvinken. Nu kunt u de gegevens die bij de oprichting zijn gefixeerd, bewerken.

Kijk alles goed na. Bent u klaar met de gegevens van de vennootschap? Klik op [Opslaan in concept].

Klik vervolgens op de tab: (Maatschappelijk) Kapitaal.

Klik dan op het eerste icoontje (met het gele potlood) dat staat voor de soort aandelen waarvan u de nominale waarde wilt verminderen. Haal de gegevens uit de akte van statutenwijziging.
Verwijder uit het vakje Aantal aandelen: 90.000. Maak dat vakje leeg. Verwijder vervolgens uit Nummering: 1-90000. Maak dat vak dus ook leeg. Hiermee heeft u het maatschappelijke kapitaal omgezet in kapitaal: het plafond tot waar aandelen konden worden uitgegeven, is verdwenen.

Haal het vakje van het nominaal bedrag helemaal leeg, alvorens het nieuwe nominale bedrag erin te verwerken. De met een asterix (*) aangeduide velden zijn verplicht.

Kijk alles goed na en klik op [Opslaan in concept]. Klik vervolgens op [Sluiten].

U komt weer in het BV/NV beheerpaneel.

Nu moet u nog het aantal geplaatste aandelen verminderen.

Klik op [Rechthebbenden beheren]. U komt in de pagina: Rechthebbenden.

Klik op het eerste icoontje (met het poppetje met het gele potlood). Het blad van de Rechthebbende opent zich. Klik op de tweede tab [Aandelen]. U kunt nu het geplaatste kapitaal gaan beheren. Zie het eerste gedeelte van die pagina: Geplaatst kapitaal: Klik op het icoontje (met het gele potlood) dat staat voor het pakket aandelen waarvan u de vermindering wilt muteren. Verwijder uit Aantal aandelen 18000 en zet daar neer het getal één “1”. Verwijder uit Nummering: 1-18000 en vervang dat door het getal: 1. Vul in bij Datum verkrijging/mutatie: de datum waarop de kapitaalvermindering effectief werd. Completeer de openstaande items. Het gestorte kapitaal muteert vanzelf mee, daar hoeft u niets aan te doen.

Kijk alles goed na en Klik op [Opslaan in concept]. Klik vervolgens op [Sluiten].

Kijk uw werk na: Ga weer naar het BV/NV beheerpaneel en klik op [Register van aandeelhouders beheren]. U ziet linksboven Register van aandeelhouders XYZ B.V. [concept] twee icoontjes: een groene en een rode. Klik op het groene icoontje en de HTML-versie van het register van aandeelhouders met historie opent zich. Kijk na of de statutenwijziging en de kapitaalvermindering zijn verwerkt.

Kloppen de gegevens, dan kan deze mutatie definitief worden gemaakt, zie FAQ: Hoe maak ik een register van aandeelhouders definitief?