Hoe schrijf ik een onverdeeldheid ten aanzien van een (beperkt) recht in?

Hoe schrijf ik een onverdeeldheid ten aanzien van een (beperkt) recht in?

 

Heeft u een Basic, Easy, Advanced of Pro abonnement, geef dan de mutatie(s) door aan Stock-Dock B.V. en upload de relevante documenten, zie FAQ: Hoe geef ik een mutatie in het register van aandeelhouders door?

 

Heeft u een Do-it-Yourself abonnement, ga  dan als volgt te werk: log in op de site met uw inlognaam en wachtwoord en klik op de tab accounts (rechtsboven). Klik vervolgens op de tab rechts bovenin het scherm (boven accounts): [Ga naar register van aandeelhouders]. Klik daarna op BV/NV-accounts (links bovenin) en selecteer het eerste icoontje (met de groene pijl naar rechts erop) van de BV/NV-account waarvoor u de onverdeeldheid van het (beperkte) recht wilt inschrijven. Klik op dat icoontje en het BV/NV beheerpaneel opent zich: klik op [Register van aandeelhouders beheren].

Klik op het tabblad [Rechthebbenden]. Ga weer naar het BV/NV beheerpaneel en klik op [Rechthebbenden beheren]. Klik op het eerste icoontje (het poppetje met een geel potlood) van de rechthebbende op wiens aandelen een (beperkt) recht in onverdeeldheid rust. Het scherm van die rechthebbende opent zich. Klik op het tweede tabblad [Aandelen] en het aandelenbezit van deze rechthebbende opent zich. Ga het geplaatste kapitaal beheren: Klik op het eerste icoontje (met het gele potlood erop) van de soort aandelen waarop een (beperkt) recht in onverdeeldheid rust. NB NIET het gestorte kapitaal beheren. Klik op het tweede tabblad [(Beperkte) rechten verlenen]. Klik op het betreffende tabblad van het (beperkte) recht dat in onverdeeldheid is. Klik op de rechthebbende ten bate van wie het (beperkte) recht is gevestigd. NB u zit in het scherm beperkte rechten verlenen. Als niet het hele pakket met een (beperkt) recht is belast en u past het niet aan, zijn opeens alle aandelen belast. Het systeem denkt anders dat je een NIEUW (beperkt) recht vestigt en dan gaat het NIET goed. De met een asterix (*) aangeduide velden zijn verplicht. Neem op in het tekstvak Bijzonderheden: dat er een onverdeeldheid is ten aanzien van het (beperkte) recht, met wie, per wanneer en voor welke onverdeelde aandelen. Kijk alles goed na. Bent u klaar? Klik op [Opslaan in concept]. Klik vervolgens op [Sluiten]. NB deze onverdeeldheid is een aantekening en de medegerechtigde tot die onverdeeldheid komt niet in de HTML-versie van het register naar voren.

In het tabblad algemene opmerking kunt u het ook noteren, bij de hoofdgerechtigde. U kunt de algemene opmerking ook weer verwijderen. En dan ziet u hem niet meer terug in het register per vandaag, maar wel in het register van aandeelhouders met historie. Let wel op dat u het aantal (beperkte) rechten op het juiste aantal zet.

Kijk uw werk na: Ga weer naar het BV/NV beheerpaneel en klik op [Register van aandeelhouders beheren]. U ziet linksboven Register van aandeelhouders XYZ B.V. [concept] twee icoontjes: een groene en een rode. Klik op het groene icoontje en de HTML-versie van het register van aandeelhouders met historie opent zich. Kijk na of bij de rechthebbende van het (beperkte) recht is vermeld dat het in onverdeeldheid is.

Kloppen de gegevens, dan kan deze mutatie definitief worden gemaakt, zie FAQ: Hoe maak ik een register van aandeelhouders definitief?