Hoe kan ik een BV/NV-account overdragen?

Hoe kan ik een BV/NV-account overdragen?

 

Als u geen bestuurder meer bent van de vennootschap, zult u de BV/NV-account aan uw opvolger dienen over te dragen.

Als u de BV/NV-account wilt overdragen, is het volgende van belang: spreek af wie verantwoordelijk is – indien van toepassing – voor: a) wijzigen e-mailadressen, b) wijzigen bankrekening, c) wijzigen machtiging, d) wijzigen adres van de vennootschap.

Log in op de site met uw inlognaam en wachtwoord en klik op [Accounts] rechtsboven. Ga naar de gewenste BV/NV-account en klik op [Register]. Klik op het laatste icoontje (cadeauverpakking) [Overdragen]:

U komt in een scherm waar u de gegevens van uw opvolger kunt invoeren en de opvolgend bestuurder kunt uitnodigen om uw account over te nemen.

Als uw opvolger reeds bij ons bekend is (in een andere rol buiten uw BV/NV-account), dan herkent ons systeem hem aan zijn e-mailadres en zal hij geen ander wachtwoord krijgen. Uw account wordt bij zijn portfolio in ons systeem gevoegd. Kent ons systeem hem niet, dan kan hij alleen maar worden uitgenodigd met een nieuw wachtwoord. Het systeem geeft aan wat er moet gebeuren. De met een asterix (*) aangeduide velden zijn verplicht. Is uw opvolger niet bij ons bekend, dan moet u een wachtwoord voor hem aanmaken. Vul het nieuwe wachtwoord in in het vak achter wachtwoord. De wachtwoord indicator geeft aan welke kwalificatie uw wachtwoord heeft. Wilt u een sterk wachtwoord, klik dan op de link: Wachtwoord generator. U kunt uw opvolger bij meer dan een BV/NV-account tot opvolger aanwijzen. Heeft u alles goed ingevuld, klik dan op [Overdragen]. NB door overdracht verliest u de bevoegdheid ten aanzien van de BV/NV-account. Wij sturen u, uw opvolger en indien van toepassing, de overige bestuurder(s) een e-mail waarin de overdracht wordt bevestigd.