Het adres van een aandeelhouder en/of andere gerechtigde is gewijzigd. Moet dat ook worden ingeschreven?

Het adres van een aandeelhouder en/of andere gerechtigde is gewijzigd. Moet dat ook worden ingeschreven?

 

Ja, de wet bepaalt dat de adressen van aandeelhouders in het register van aandeelhouders moet worden ingeschreven. Dus ook de wijziging van een adres.

Hoe?:

Anders dan Do-it-Yourself (Basic, Easy, Advanced of Pro):

Heeft u een ander abonnement dan een Do-it-Yourself abonnement, geef de mutatie(s) door aan Stock-Dock B.V. en upload de relevante documenten, zie FAQ: Hoe geef ik een mutatie in het register van aandeelhouders door?

Do-it-Yourself:

Heeft u een Do-it-Yourself-abonnement: log in op de site met uw inlognaam en wachtwoord en klik op de tab accounts (rechtsboven). Klik vervolgens op de tab rechts bovenin het scherm (boven accounts): [Ga naar register van aandeelhouders]. Klik daarna op BV/NV-accounts (links bovenin) en selecteer het eerste icoontje (met de groene pijl naar rechts erop) van de BV/NV-account waarvoor u de wijziging in de personalia van de rechthebbende wilt inschrijven. Klik op dat icoontje en het BV/NV beheerpaneel opent zich: klik op [Rechthebbende beheren].

Klik op het icoontje (het poppetje met een geel potlood) van de rechthebbende van wie u de wijziging in de personalia wilt inschrijven. Het scherm van die rechthebbende opent zich. Wijzig de personalia. De met een asterix (*) aangeduide velden zijn verplicht.

Kijk goed na wat u heeft ingevuld. Klik op [Opslaan in concept]. Klik vervolgens op [Sluiten].

Kijk uw werk na: Ga weer naar het BV/NV beheerpaneel en klik op [Register van aandeelhouders beheren]. U ziet linksboven Register van aandeelhouders XYZ B.V. [concept] twee icoontjes: een groene en een rode. Klik op het groene icoontje en de HTML-versie van het register van aandeelhouders met historie opent zich. Kijk na of de gegevens goed zjn aangepast.

Kloppen de gegevens, dan kan deze mutatie definitief worden gemaakt, zie FAQ: Hoe maak ik een register van aandeelhouders definitief?