Lees meer

Continuous Dutch Law Compliance: Stock-Dock Trust

Compliance is an Asset, not a Liability…

Sterker nog: exposure vermijd u als u compliant bent.

(Bron schema: De staat van het aandeelhoudersregister1), p. 23)

Continuous Dutch Law Compliance is speciaal voor u als trustkantoor ontwikkeld om al uw risico’s op veelvoorkomende noncomplianceproblemen, zoals het Universitair onderzoek naar de staat van het Nederlandse aandeelhoudersregister laat zien, maximaal te elimineren. Daarbij is het zo dat wij álles dat u niet zelf hoeft te doen, voor u doen. En wat u écht alleen maar zelf kunt doen, daar helpen wij u bij!

Continuous Dutch Law Compliance biedt u een oplossing voor alle drie de fasen in het registratieproces waar het zo vaak fout gaat (klik hier voor het overzicht van wat u anders zelf zou moeten doen). U krijgt:

Preventie  Gangbare Register Delicten, BW 2:194 (Speciaal voor Fase 1 en Fase 2)

De Nederlandse Wet classificeert het niet up-to-date houden van uw aandeelhoudersregisters als een economisch delict (BW 2:194, Wet op de economische delicten Artikel 1). Dit kan worden bestraft met een taakstraf, een maximale gevangenisstraf van een half jaar of een geldboete van € 22.500. Daarnaast bent u als bestuurder hoofdelijk aansprakelijk in het geval anderen schade lijden doordat een register niet up-to-date is (art 2:196a, lid 3 BW).

Deze veel voorkomende (vaak ook nog eens onbewuste) non-compliance kunt u als bestuurder alleen zélf voorkomen. Geen nood: met Stock-Dock wordt dit wel erg gemakkelijk en profiteert u direct van alle voordelen van een moderne online oplossing. Wat met papieren registers nooit kon, kan nu wel: met één druk op de knop controleert u bij alle aandeelhouders of de actuele gegevens nog up-to-date zijn. Zo kunt u op uiterst eenvoudige wijze een economisch delict voorkomen. U levert hiermee tevens persoonlijke service aan de aandeelhouder(s) van uw doelvennootschappen. Stock-Dock herinnert u er aan deze actie periodiek te ondernemen zodat uw medewerkers dit niet over het hoofd kunnen zien. U ziet het: Stock-Dock staat ten dienste van uw trustservices en maakt uw compliance wel erg gemakkelijk, waardoor zelfs uw klanttevredenheid stijgt!

No More Paper Mistakes (speciaal voor Fase 2)

Als u nog met papieren aandeelhoudersregisters werkt, worden ook in uw juridische documenten regelmatig fouten gemaakt met aandelennummers. U bent echter wettelijk verplicht te zorgen voor correcte aandeelhoudersregisters. Daarnaast staat u ervoor in dat u voor uw doelvennootschappen ook juridisch alles goed geregeld heeft. U wilt zeker geen fouten waarvan u niet eens weet dat ze bestaan, die ook nog eens serieuze consequenties kunnen hebben. No More Paper Mistakes zorgt voor automatische foutcorrectie en voorkomt dus ook dat u foutieve aandeelhoudersregisters kunt delen met anderen. De speciaal hiervoor ontwikkelde juridische software detecteert inconsistenties, haalt ze er voor u uit en zorgt ervoor dat uw externe dienstverleners niet langer op basis van foutieve informatie voor uw vennootschappen aan het werk kunnen gaan. Voorkom ook veelgemaakte fouten. Wat met papieren registers nooit mogelijk was, kan nu dus wel!

Kort gezegd: Continu correcte aandelen, voortdurende compliance met de wet en overal juridisch juist! Kunnen wij nog meer voor u doen?

Persoonlijke foutcontrole door Professionals (speciaal voor Fase 2)

Natuurlijk kunnen wij vanuit ons specialisme nog meer voor u doen. Het onderzoek aan de Universiteit Utrecht laat ook zien dat registers fouten bevatten doordat mutaties geen professionele controle ondergaan. Met Stock-Dock ontvangt u bij iedere mutatie een persoonlijke controle door onze juristen en experts. Fouten worden daardoor direct ontdekt en niet –zoals dat bij een transactie met papieren registers gebruikelijk was- als het voor correctie eigenlijk al te laat is. Doordat onze mensen expert zijn, hebben zij fouten zo ontdekt! Bovendien hebben onze juristen allemaal een notariële achtergrond waardoor zij bij mutaties uitgevoerd door zowel bestuur als notaris kunnen vaststellen of iemand mogelijk ergens iets over het hoofd heeft gezien. U ontvangt dus een specialistische en onafhankelijke controle die uw rechtszekerheid en voortdurende compliance ten goede komt.

Pro-actief Persoonlijk Compliance Support voor Trust Officers (Speciaal voor Fase 2)

Onze juristen geven uw medewerkers waar nodig persoonlijke feedback en advies op maat waarmee fouten nu en in de toekomst kunnen worden voorkomen. U krijgt bij uw abonnement dus niet alleen persoonlijke controle maar ook pro-actief persoonlijk juridisch advies aangaande het aandeelhoudersregister. U bent hierdoor verzekerd van een voortdurende actieve inbreng door experts en daarmee tevens van optimale compliance aan veranderende wet- en regelgeving.

Juridisch Juiste Register Garantie (Speciaal voor Fase 3)

Met uw Document Management Systeem (DMS) in combinatie met papieren registers weet u nooit zeker of u wel met de juiste versie van het aandeelhoudersregister aan het werk bent. Immers, een medewerker kan een keer vergeten zijn de meest recente papieren versie in te scannen of op te slaan. Dat is een serieus risico als u veel vennootschappen beheert. Maar ook zónder DMS wilt u zeker weten dat er niet meerdere versies van uw registers in omloop zijn, bijvoorbeeld doordat u er ooit een kwijt bent geraakt, u die hebt laten reconstrueren terwijl u het origineel later teruggevonden hebt.

Niet alleen voor wat betreft uw bestuurdersaansprakelijkheid wilt u op dit vlak geen zaken over het hoofd zien. U bent wettelijk verplicht uw registers up-to-date te houden en wilt koste wat kost voorkomen dat er van een juridisch document verschillende versies in omloop komen.

Met het unieke online register van Stock-Dock is dit probleem voorgoed verleden tijd en werkt u per definitie altijd met het juridisch juiste document: er bestaat immers slechts één versie! Met de Juridisch Juiste Register Garantie neemt u op dit vlak geen enkel risico meer, wat er ook met uw registers gebeurt. Een prettig gevoel.

Stock-Dock is binnen uw eigen DMS overigens eenvoudig in te passen.

Ga ook mee met de tijd, voorkom onnodige risico’s en help uzelf optimaal aan de wet te voldoen!

Nooit-meer-kwijt Garantie (Speciaal voor Fase 3)

Ook wel eens een register kwijt geweest? De Wet vereist dat een vennootschap te allen tijde over een aandeelhoudersregister beschikt. Met Continuous Dutch Law Compliant hoeft u geen papieren registers meer aan te houden en hoeft u ze dus ook nooit meer te versturen! U kunt ze dus ook niet meer kwijt raken of uit het oog verliezen, met alle gevolgen (en kosten) van dien. Beter nog: uw online registers zijn voortaan overal toegankelijk, waar u ook bent! U voorkomt dus een economisch delict en profiteert meteen van alle voordelen van een moderne oplossing. Ervaar het zelf! Stock-Dock verenigt voor u het nuttige met het aangename en levert u complete compliance, comfort en gemak!

Consious Continuous Compliance (Fasen 1-3)

Het bovengenoemde onderzoek aan de Universiteit Utrecht naar de staat van het aandeelhoudersregister laat zien dat besturen doorgaans niet erg doordrongen zijn van hun wettelijke plicht ten aanzien van het bijhouden van de registers. Dit is volgens het rapport één van de oorzaken waardoor het vaak fout gaat. Om ook dit probleem het hoofd te bieden, brengen de juristen van Stock-Dock, wanneer zij bij u komen om uw papieren registers digitaal te maken, indien u dat wenst, uw medewerkers op de hoogte van uw wettelijke plichten ten aanzien van de registers. Ook geven zij uitleg over de praktische zaken die daarbij horen. Indien u dat wilt, zal Stock-Dock u twee keer per jaar op deze zaken blijven attenderen. U zorgt er hiermee voor dat uw medewerkers zich optimaal bewust zijn van hun taken en dat zij weten hoe zij die zo gemakkelijk mogelijk ten uitvoer kunnen brengen. Wij helpen u graag, het is ons vak!

Continue ter inzagelegging

Naar de letter der wet bent u in overtreding indien u met papieren registers werkt en die de deur uit laat gaan, bijvoorbeeld door ze naar uw notaris te sturen of ter ondertekening naar een medebestuurder. De wet stelt immers dat u uw aandeelhoudersregisters tijdens kantooruren bij u op kantoor ter inzage beschikbaar dient te houden.

Stock-Dock maakt ook dit voor u mogelijk. Beter nog: los van dat u op kantoor altijd beschikt over de juiste, actuele versie, geeft u met het online register  al uw adviseurs overal ter wereld razendsnel inzage en hoeft u nooit meer iets rond te sturen! Dat betekent dus ook géén koeriers-,  kopieer- en scankosten meer. U hoeft ook niet meer nauwlettend in de gaten te houden of uw juridische documenten wel weer terugkomen… wel zo zeker!

Met Stock-Dock Trust Continuous Dutch Law Compliance heeft u óók het volgende in handen:

 • Niet zomaar een digitaal register maar een unieke juridische oplossing gemaakt door vakspecialisten Ondernemingsrecht!
  Het online register van aandeelhouders is niet een digitaal invulveld, iets dat iedereen kan maken. Stock-Dock is een unieke en intelligente online oplossing voor een belangrijk analoog (papieren) juridisch document met zijn ontelbare mogelijkheden, valkuilen en vooral ook risico’s. Vanuit het specialisme notarieel ondernemersrecht hebben de experts van Stock-Dock zes jaar gewerkt om alle mogelijke typen mutaties binnen uw vennootschappen voor u automatisch veilig en goed te laten verlopen, van de oprichting tot alles wat erna komt. Met Stock-Dock heeft u dus juridische professionaliteit én voortdurende zekerheid in huis, iets dat u nergens anders vindt De basis achter uw vennootschappen blijvend perfect geregeld. En dan hebben we het nog nier eens over uw winst in efficiëntie en gebruikersgemak. Ervaar het zelf!
 • Ongekend snelle service voor uw doelvennootschappen!
  Als snelheid geboden is, heeft u met Stock-Dock alles direct geregeld. Of het nu om een rustig of volatiel register gaat – u kunt alle relevante documenten aan het online register koppelen waardoor uw adviseurs voortaan direct over alle relevante data beschikken. Dit scheelt vaak dagen tot weken wachten!  Met papieren registers en andere benodigde papieren documenten zoals (oude) afschriften van (notariële) akten, kan het dagen tot weken duren voordat uw notaris alles bij elkaar heeft om een transactie te kunnen voltooien. Achterhaald en niet meer uit te leggen aan uw cliënt. Bovendien is het online register overal direct benaderbaar.Ervaar zelf het verschil en overtref de verwachtingen van uw cliënten. Leuker kunnen we het niet maken en makkelijker zeker ook niet!
 • Automatisch Nederlands-Engels, ideaal voor uw vennootschappen!
  Met Stock-Dock zijn uw registers met één druk op de knop beschikbaar in het Engels. Wel zo handig bij uw internationale activiteiten!
 • De mogelijkheid allerlei soorten uittreksels weer te geven.
  Doordat uw registers voor het eerst echt digitaal zijn, zijn allerlei soorten weergaven en uittreksels mogelijk, net zoals u of uw adviseur dat wenst. Hoe handig kan het zijn!
 • Comfort en gemak voor uw medewerkers.
  Bij professionaliteit hoort ook gebruiksvriendelijkheid. Bij ons krijgt u het allebei! U levert aan, wij doen het werk!Het invoeren van papieren registers doen wij voor u. U hoeft niets te doen!

Compliance is ‘hot’

Compliance is an Asset, not a Liability. Compliance is een van de speerpunten van De Nederlandse Bank.

Wilt u dat de basis onder uw dienstverlening optimaal op orde is en wilt u dat ook anderen graag laten zien?

Door het speciaal voor trustkantoren ontworpen pakket Continuous Dutch Law Compliance te gebruiken, laat u zien dat u er alles aan heeft gedaan ook op het vlak van uw aandeelhoudersregisters continu aan de wet te voldoen.

Tijdelijke Papier Hier-Actie: niet goed, geld compleet terug!

Wilt u Stock-Dock risicoloos uitproberen?

Zelfs in het gebruik van Stock-Dock nemen wij uw risico’s weg. Tijdelijk krijgt van ons namelijk 4 maanden NIET GOED GELD COMPLEET TERUG-garantie. Hiermee heeft u vier maanden de tijd om te kijken hoe Stock-Dock u bevalt en loopt u dus ook op dat vlak geen enkel risico. Wilt u meer weten, bel met 010 249 22 38 of mail naar stock-dock@stock-dock.nl

Tijdelijke kennismakingskorting

Wij becijferden dat een aandeelhoudersregister per jaar gemiddeld ongeveer EUR 279 kost. Dit bedrag berust op een aantal aannames die wij in een rekenmodule hebben ingevoerd. Wilt u de aannames weten, bel met 010 249 22 38 of mail naar stock-dock@stock-dock.nl

Als  u voor  mei 2017 het Continuous Dutch Law Complant pakket kiest, betaalt u geen EUR ___ maar tijdelijk EUR ____.

 

 

Start direct

Aanmelden is heel eenvoudig!

aanmelden

Blijf op de hoogte!

Alles over registratie van aandeelhouders en UBO's EN inclusief 5 GRATIS Compliance Tips!

ja graag!